vineri, 3 februarie 2012

Remedii naturiste pentru calculi biliari

Persoane vulnerabile:

Femeile, din cauza nivelului de estrogen în exces, de la anticoncepționale  sau de la terapia de substitutie hormonala
Persoanele cu un istoric familial de litiaza biliara
Persoanele cu exces de greutate
Cei care au o dieta bogata in grasimi
Persoane în vârstă de peste 60 de ani
Indivizii care suferă de diabet zaharat

Simptomele unui atac includ:
Durere  în abdomen, în dreapta sus
Durere sub umărul drept şi  între omoplaţi
Greaţă şi vărsături
Febra usoara
Îngălbenirea pielii, în cazurile mai severe

Plante medicinale pentru calculi biliari

Păpădie
Frunzele de păpădie şi rădăcinile conţin taraxacina, bună pentru imbunatatirea fluxului de bilă şi stimularea organelor implicate în digestie. În plus, păpădia conţine, de asemenea, și pectina, un compus de reducere a colesterolului, şi taraxasterol, care ajuta la reglarea nivelului hormonal. Ceaiul de papadie, făcut din frunze sau pulbere de  rădăcină, duce la ameliorarea simptomelor cauzate de blocarea conductelor biliare.

Tumeric şi Rosmarin
Curcuma este o planta din familia  ghimbirului, un condiment. Curcuma faciliteaza eliminarea bilei şi contribuie la dizolvarea  calcullor biliari. Luată ca un supliment sau ca un ceai fierbinte, curcuma oferă ajutor imediat, combate durerea si disconfortul.
Rozmarinul, de asemenea, stimulează producţia de bilă şi ajută la prevenirea agregării substanţelor grase şi formarea de calculi biliari. Conţine acid carnosic, o substanţă eficientă pentru prevenirea accidentului vascular cerebral şi a spasmelor musculare, dar ofera de asemenea acizi bioactivi, inclusiv acid ursolic şi acid cafeic, benefici pentru functionarea sanatoasa a vezicii biliare şi a ficatului. Ca multe alte remedii din plante pentru calculi biliari, rozmarinul pot fi luat ca un ceai sau ca un supliment.

 Mai combină ceaiurile cu:
- radacina de nalba mare
- menta
- coada șoricelului

0 comentarii: