sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Remedii naturiste pentru psoriazis

Sub formă de unguente, cataplasme, ceaiuri si tincturi, remediile din plante pentru psoriazis oferă metode eficiente de tratament, fără a vă expune la produse chimice concentrate.

Cauze
Psoriazisul este clasificat ca fiind o boala autoimuna. O serie de cauze includ infecţii, dezechilibre de aminoacizi şi predispoziţia ereditară.
Indiferent de cauza, organismul produce în exces  noi celule ale pielii.
Cele cinci tipuri de psoriazis:
Eritrodermic - mâncărime şi roşeaţă
Invers - leziuni roșii ce apar in faldurile pielii
Pustulos - pustule erupte pe pielea inflamată
Gutat - mici pete roşii și mâncărime
Plaga psoriazis  - zone ale pielii inflamate si scuamoase

Aloe
Multe remedii din plante, pentru psoriazis, precum şi alte afectiuni ale pielii, includ Aloe vera. Aceasta planta contine vitaminele C si E, importante pentru repararea tesuturilor şi întinerire.
Amesteca pulpa sau suc de aloe cu ulei de usturoi şi adăugaţi-l la vaselina, pentru a face un balsam terapeutic pentru tratarea psoriazisului. Usturoiul este un antibiotic dovedit şi aloe vera va calma şi repara tesuturile iritate.
Rezultate similare pot fi obţinute prin amestecul de ulei de galbenelecu ulei de oregano. Calendula este bogata in vitamina C si oregano este  anti-inflamatori şi antibiotic.

Otet de mere şi brusture
Se taie rădăcina de brusture în mai multe bucăţi mici.
Puneţi-o într-un borcan cu oţet de mere.
Să macerează timp de 6 până la 8 săptămâni.
Utilizați-l la spălare, de 3 sau 4 ori pe săptămână, pentru a dezinfecta si elimina roseata.
Rădăcina de brusture poate fi, de asemenea, fiartă în apă, pentru a face un ceai care va echilibra sistemul imunitar si va trata boala din interior. În mod similar, consumul de oţet şi miere de albine va echilibra nivelul pH-ului organismului dumneavoastră şi va reglementa sistemul imunitar.

Ulei de arbore de ceai
- antibacterian, capabil să pătrundă adânc în ţesuturi, aceasta planta are, de asemenea, proprietati anti-inflamatorii şi este utilizată în preparate comerciale, pentru psoriazis.

Musetel
-  un ceai excelent cu proprietati anti-inflamatorii, atunci când e folosit intern sau extern. Adaugă levantica si lamaie, pentru a spala zonele afectate.

Ardei rosu
- Studiile medicale au arătat ca capsaicina, ingredientul din ardei roşu, reduce mâncărimile.

Bea ceai verde şi mânâncă fructe, citrice, mai multe fibre, redu consumul de carne rosie.

0 comentarii: