vineri, 16 martie 2012

Remedii naturiste pentru atacuri de panică

Remedii naturiste pentru atacuri de anxietate şi de panică

Roinita
-este disponibil sub formă de capsule suplimentare sau frunze uscate pentru ceaiuri sau ca potentiator de aroma pentru diferite alimente.
Conţinte mai multe substante chimice, care joacă un rol în a reduce disconfortul atacurilor de panică.

Floarea pasiunii
Ceaiuri din frunze şi flori de floarea pasiunii si suplimente contracarează atacurile de panică, precum şi insomnia şi tulburările gastro-intestinale produse de anxietate.
- amelioreaza:
Astm
ADHD simptome
Bătăi neregulate ale inimii
Hipertensiune arterială
Dureri musculare
Se beau două - trei cani de ceai pe zi, din floarea pasiunii.

Gura-lupului

- planta găsit ce creşte în Canada şi în regiunile nord-est a SUA ; este un remediu eficient pentru atacuri de panică, ticuri musculare şi depresie.
Combinată cu Rădăcină de valeriană, diminuează intensitatea atacurilor de panica.
Contine flavonoide si tanini, ambele substanţe care în mod natural elibereazeă de anxietate şi de panică. Doua lingurite de planta uscata gura-lupului adăugat la o ceaşcă de apă clocotită se fac ceai, se bea două ori pe zi , pentru atenuarea tulburarea de panica.

Sunătoare
Fructe şi frunze - tratează frecvent anxietate, depresie şi alcoolism, ca un supliment sau ceai. Cercetatorii cred ca sunătoare poate acționa în acelaşi mod în care antidepresivele reacţionează la reducerea de serotonina din creier.
Un dezavantaj în luarea de sunătoare, spre deosebire de alte remedii pe bază de plante, este potenţialul de a experimenta sindromul serotoninergic, o creștere a nivelului de serotonina din creier. Simptomele sindromului serotoninergic includ creșterea bruscă a tensiunii arteriale, agitaţie extremă şi spasme musculare incontrolabile. Din acest motiv, orice persoană ar trebui să se consulte cu un medic înainte de a lua sunătoare pentru tulburari de panica.

0 comentarii: