luni, 3 septembrie 2012

Remedii naturale pentru intestin iritabil

Simptome
Există simptome diferite pentru fiecare suferind . Simptomele comune includ crampe abdominale, balonare si durere. Unele persoane au diaree cronică în timp ce altele au constipaţie cronică, sau fluctuează între cele două.

Dietă
Prima abordare este de a schimba dieta. Dacă boala este cauzata de intoleranţă sau alergii la anumite alimente, eliminarea lor din dieta ta poate aduce îmbunătăţiri drastice. Deseori, oamenii au intoleranță la lactoză sau intoleranta la gluten, fără a ști.
Unele persoane sunt mai sensibile la produsele alimentare care conţin grăsime. O altă cauză comună de declanşare  este consumarea de mese mari şi grele. Pur şi simplu prin reducerea lor şi dacă mănâncă mai puţine mese mai mici, poate ajuta la ameliorarea simptomelor.
Remediile naturale includ consumul de fructe şi legume proaspete, în special atunci când constipatia este o problema cronica. Mulţi oameni încearcă să ia suplimente de fibre in plus, dar acestea pot provoca de fapt, probleme, gaze şi balonare. Este mai bine să se obtină fibre dintr-o sursă naturală.
Consumul de fructe şi legume va reglementa scaunul şi e destul de benefic. Bananele sunt deosebit de utile atât în constipaţie şi diaree.
Alte remedii naturale sunt managementul stresului, exercitii fizice, hipnoza.

Managementul stresului
Deoarece mai multe opinii sustin ca stresul joaca un rol principal, gestionarea sa este considerată a fi unul dintre cele mai bune remedii naturale. Aţi putea face exerciţii de respiraţie, meditaţie, yoga.

Exerciţii
Exercitiile sunt o altă modalitate importantă de a ameliora disconfortul de colon. Colon dvs. contine mai multi muschi, şi prin mutarea corpului în diverse moduri, în timpul exercițiilor, sunteţi în mişcare și cei  intern (muschii).

Colon Cleanse
Curățarea colonului este unul din primii paşi si este unul dintre motivele pentru care multi specialisti recomanda plante ce curăţă colonul, în cele mai multe boli legate de colon. Curăţarea se poate face cu clisme, laxative pe bază de plante, schimbări în obiceiurile alimentare.

Plante medicinale
Multe ierburi, de asemenea, servesc ca remedii naturale care pot ajuta la echilibrarea colonului.
Ulm - este o planta folosita pentru a ajuta în diaree. Normalizeaza scaunele, calmeaza, vindeca tractul digestiv întreg. ulmul ar trebui să fie luat cu multa apa
Lucernă şi Clorofila - sunt plante pt. spalarea colonului, care poate ajuta foarte mult în probleme de constipatie. Aceste neutralizează gazele din stomac si colon.
Cascara Sagrada - este unul dintre cele mai puternice laxative pe bază de plante. ar putea provoca un pic de crampe, dar nu este un iritant sau un purgativ.
Menta - este o planta care face minuni pentru durerile legate de gaze, balonare şi de indigestie. Aceasta va contribui, de asemenea, eliminarea flatulenței.
Usturoi - pentru infecţie, va ajuta, de asemenea, la a expulza  gaz ele şi are în plus avantajul de a ajuta colonul să se elibereze de mucus şi de paraziţi, care ar putea cauza unele probleme.

0 comentarii: