joi, 19 ianuarie 2012

Remedii naturiste pentru zona zoster

Herpesul zoster  este o boala cauzata de o infectie virala a radacinilor nervoase. Aceasta infectie este aceeasi care cauzează varicela la copii.
Simptomele infectiei:
durere şi erupţii pe piele, pe o parte a corpului.
Herpesul zoster este mai frecvent la persoanele cu un sistem imunitar slabit si în varsta.

Ardei rosu
Utilizarea de ardei rosu pentru a atenua durerea este una dintre mai multe căi eficiente pentru zona zoster; amestecat cu o loţiune şi aplicat pe piele alinară durerea, datorită unui ingredient numit capsaicină. Capsaicina este frecvent utilizată în creme. Pentru a face o loţiune, va trebui să se amestece praf de ardei iute în lotiune, până când amestecul devine roz, si apoi tamponati-l pe erupţii cutanate. Este foarte important să vă spălaţi-vă pe mâini după aceea, astfel încât să nu se irite ochii .

Roinita
este un alt una dintre cele mai populare remedii pe bază de plante pentru zona zoster. Datorită prezenţei polifenolilor, este eficace în tratarea de răniprovocate de virusul zona zoster. Cand este folosit pe piele, este, de asemenea, eficient în tratarea herpesului legate de alte infecţii, cum ar fi varicela si herpes. Poti cumpara roinița sub forma unui unguent sau ulei. Puteţi, de asemenea, să o beți, ca un ceai. Acest lucru vă va permite să obţineţi efecte anti-herpetice şi antivirale.
lamaie.

Echinacea
 poate ajuta organismul în crearea de celule albe în sange, care pot ajuta organismul în lupta cu infectia mai repede. Echinacea este de obicei sub forma de pastile.

Lizină
Lizina este, de asemenea, foarte eficientă in ameliorarea simptomelor zona zoster. Lizina contine aminoacizi care pot reduce durerea si sentimentele inconfortabile. Lizina poate fi luată ca tableta sau capsula, crema sau un lichid. Se vor consuma alimente care contin lizina, cum ar fi nasturel sau boabe de soia.

Sunătoarea
poate fi de asemenea utilizată pentru a trata durerea.

Extract de frunze de masline
este un alt remediu cu proprietăţi antivirale, care pot fi folosite pentru a trata herpesul zoster

Peroxidul de hidrogen
Persoanele care suferă de vezicule dureroase pe piele, peroxidul de hidrogen este un remediu pe bază de plante care va ajuta scape pielea de infectii. Pentru a face acest lucru, va trebui să se aplice peroxid de hidrogen nediluat, direct. Acest lucru poate ustura un pic, dar acest lucru este complet normal.

Ulei vindecător:
 se amesteca 20 de picaturi de ulei esential de roiniță cu un pumn de flori proaspete se sunătoare şi 100 ml de ulei de floarea-soarelui, într-un borcan. Odată ce ierburile sunt amestecate, se pune un capac pe borcan si se pune pe un pervaz , la lumina directă a soarelui, timp de aproximativ două săptămâni sau până capătă o culoare roşiatică. Odată ce amestecul este gata, puteţi folosi degetele sau cu o cârpă moale pentru a acoperi pielea afectată.

0 comentarii: