sâmbătă, 17 decembrie 2011

Combaterea mătretii

Un mare număr de oameni suferă de mătreaţă, de obicei, caracterizată prin solzi de piele exfoliata de pe scalp . Expertii in sanatate cred ca afecțiunea e cauzata de Malassezia, de asemenea cunoscută sub numele de Pityrosporum. Aceasta este o ciuperca de obicei găsită pe scalp, care nu produce nici o problemă, în general. Cu toate acestea, uneori, aceasta ciuperca se înmulțește la niveluri de necontrolat. Nimeni nu este sigur de ce motive apare matreata, dar poate fi incriminat factori ca stres, suprimarea sistemului imunitar, şamponarea rară, producţia de sebum crescută de la nivelul scalpului. Uneori, acest lucru poate duce chiar la infectii.

Remedii naturale

Ulei de măsline şi ulei de migdale: Luaţi cantitati egale din fiecare ulei și fa masaj pe scalp. Aşteptaţi cinci minute, apoi spălați și clătiți.

Ghimbir: 
Un amestec de radacina de ghimbir si ulei de masline aplicat pe scalp înainte de samponare pot ajuta, de asemenea, împotriva mătreţii. Atunci când sunt cazuri deosebit de acute, pune amestecul circa zece sau cincisprezece minute, inainte de spalarea parului.

Frecaţi cu rozmarin:
Folositi fie ulei de rozmarin, sau combina ulei de măsline şi rozmarin zdrobit. Frecaţi pe scalp si se lasa sa stea timp de 15 minute.

Ulei de arbore de ceai: Acesta a fost cunoscut a fi eficace în tratamentul matretii. Frecaţi pe scalp.

Semintele de schinduf:  un factor important in tratamentul matretii. Se înmoaie două linguri de seminţe în apă peste noapte, apoi faceţi o pastă fină. Aplicati pasta pe scalp şi lăsaţi-o timp de o oră.

Lime: Doar ceva simplu, ca o lingurita de suc de lămâie proaspăt, la clatirea parului, poate fi un mare ajutor în lupta împotriva mătreţii. Nu numai că împiedică matreata, dar este, de asemenea, face un par stralucitor.

Green Gram Pulbere: Se spală părul cu aceasta planta, minim de două ori pe săptămână, folosind două linguri de praf amestecat într-o jumătate de ceaşcă .

Dieta este, de asemenea, un factor ce se ia în considerare, potrivit experţilor de sănătate - o dieta de fructe  -timp de cinci zile, constând în trei mese pe zi compuse din fructe coapte, proaspete.

1 comentarii:

regim anticelulitic spunea...

Foarte util articolul!
Felicitari!