luni, 27 decembrie 2010

Acidul folic combate arterioscleroza

Arteroscleroza  este o boala a arterelor. Arterele trebuie să fie flexibile şi elastice, dar în arterosclerozei acestea sunt  groase şi dure.

Termenul este adesea folosit alternativ cu ateroscleroza, dar ateroscleroza este un tip specific de arterioscleroză, cauzată de acumularea de grăsime pe peretii arteriali.

Arterioscleroza este o afecţiune gravă, legată de hipertensiune arterială şi boli de inima. Dar poate fi prevenită şi tratată, cu o dieta sanatoasa, echilibrata.

Acidul folic poate îmbunătăţi arterioscleroza; studiile arată că nivelurile scăzute din sânge de acid folic sunt legate cu un risc mai mare de arterioscleroză, boli coronariene fatale, accident vascular cerebral.
 

O dieta sanatoasa, echilibrata, bogată în fructe şi legume şi cereale integrale este benefică. Citrice, rosii, legume si cereale - cele mai bune surse alimentare de acid folic.

 Dacă doriţi, luați multivitamine ce conţin acid folic.

Adăugarea de acid folic la dieta, prin consumul de fructe, legume si cereale integrale, este de natură a îmbunătăţi sănătatea . Fibrele reduc colesterolul din sânge.

0 comentarii: