Terci de ovăz
Supa de crizantemă şi ridiche - îmbunătăţeşte funcţia ficatului. Se fierbe 1 l de apă, se adaugă 100 de grame de felii de ridiche roşie şi se fierbe la foc mic 10 minute. Se adaugă 10 grame de crizantemă şi se mai fierbe încă 5 minute.
Ceai de crizanteme: bun pentru ficat, pentru prevenirea şi tratamentul hipertensiunii arteriale, în boala coronariană şi hiperlipidemie, îmbunătăţeşte funcţia plămânilor, a ficatului şi a rinichilor, ajută la detoxifierea organismului, este foarte bun pentru ochi. De obicei chinezii pun şi puţin zahăr candel în ceai.
Supa de alge marine: 20 de grame de alge marine, iarba Cassia - 15 grame. Cassia este o coajă, similară cu scorţişoara, dar diferită. Este un tonic, carminativ şi un stimulent,este utilizată pentru a trata greaţa şi flatulenţa. Pentru diabet zaharat, hipertensiune, ameţeli, dureri de cap, iritabilitate, nervozitate, lipide crescute în sânge.
Supă de ciuperci: ciuperci negre și albe, 50 de grame, și puțin ulei. Se fierb la foc lent. Pentru diabet zaharat, hipertensiune, dureri de spate, anorexie.
Huai-Ju beau - ceai : se face cu crizantemă, Sophora japonica - salcâm japonez - este anticolesterolemic și antiinflamator, punem și ceai verde, câte 3 grame din fiecare. Pentru pacienţii diabetici, cu hipertensiune arterială.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu