marți, 23 noiembrie 2010

Două plante miraculoase - Polygonum Multiflori și usturoiul

Un călugăr misterios - El Shou Wu, în anul 812, după ce fusese firav toată viaţa, pe când avea şaizeci de ani a observat în pădure două plante, împreunate ca un cuplu in dragoste. El le-a săpat, a luat rădăcinile, le-a gătit şi le-a mâncat.
El fusese mereu  foarte slab şi obosit şi nu avusese nici o şansă de a se căsători. Dar ce surpriză - după şapte zile de mâncat rădăcini fierte,  a simțit prima dată în viaţa dorinţa de a se căsători.El a luat în fiecare zi, câteva luni, "rădăcinile minune" . După un an, părul său gri a devenit negru din nou, apoi omul s-a căsătorit şi a avut imediat după aceea un fiu.
Tatăl şi fiul a ajuns la venerabila vârsta de peste 130 de ani. 
Din punct de vedere al medicinei moderne, una din plante conține elemente  similare cu hormoni suprarenali (hormoni din cortexul suprarenal), de aceea părul a devenit negru.  
Din perspectiva medicinei tradiționale chieze este vorba Shou Wu, iarba longevității, în latină - Polygonum Multiflori, care curăță ficatul şi rinichii, stimuleaza funcția sexuala, hrăneşte sângele şi previne albirea prematură a părului  Rădăcina este inclusă și în unele șampoane.

A doua plantă era usturoiul, folosit de peste 60 de secole, mai ales în Asia, ca un ingredient medical şi culinar.
Mulți antici, inclusiv romani, greci şi egipteni, au  folosit usturoiul, pentru a le creşte puterea şi pentru a preveni bolile. 

 In Coreea,  şase căţei se administrau femeilor, ca să le binecuvânteze cu puteri supranaturale şi nemurire! 
Taoiștii cred că usturoiul îmbunătăţeşte energia vitală sau energia chi.
Legenda spune că usturoiul poate alunga vampirii,  ca Dracula!
Sistemul vechi de vindecare Ayurveda descrie usturoiul ca o plantă medicinală folosită pentru a încalzi corpul, pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui şi a vindeca probleme digestive.
Hipocrate, care este considerai părintele medicinei moderne, folosea usturoi pentru a trata tumorile canceroase.
Usturoiul este un puternic antiseptic - Louis Pasteur a verificat proprietăţile sale antiseptice în 1858. Usturoiul este, de asemenea, o planta puternic antibacteriană, antifungică, antivirală şi anti-parazitară . 
 Denumirea botanică a usturoiului este Allium sativum şi aparţine genului Allium din familia Alliaceae.
 Compoziţia chimică a usturoiului include enzime, vitamine B, flavonoide şi anumite minerale. În general, aceasta este o sursa buna de proteine, minerale precum calciu, cupru, fier, mangan, fosfor, potasiu si seleniu, precum şi vitamine, cum ar fi vitamina A, vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B6 şi vitamina C. Usturoiul conţine, de asemenea, un bun nivel de antioxidanti.
 Acei compuşi care dau usturoiului crud un miros înţepător şi gustul specific sunt responsabili de beneficiile pentru sănătate și această "picantă" proprietate a usturoi lui este distrusă, la gătit. Rezultă astfel că usturoiul fiert, care pierde gustul iute, pierde, de asemenea, o mulţime de proprietăţi medicinale şi sănătoase. Pentru a obţine cele mai bune  beneficii, usturoiul crud este cel mai bun.
Un alt fapt interesant este că mirosul de usturoi s-a dovedit a fi benefic în respingerea unor insecte precum țântari, purici etc. Concentratul de suc de usturoi sau extractele diluate în apă şi pulverizate în grădini, ferme, ferme, îndepărtează  dăunătorii.

0 comentarii: