duminică, 14 octombrie 2012

Remedii naturiste pentru negi

Negii sunt excrescențe ale pielii ce rezultă din infecţia cu papiloma virus sau HPV.
 cele mai multe sunt benigne şi constau in aceste proeminenţe inestetice de pe degete, maini si picioare.
Deoarece virusul HPV poate intra în fluxul sanguin prin mici fisuri de la nivelul pielii, negii sunt extrem de contagiosi. Cu toate acestea, multi dispar in câeva saptamani sau cateva luni, fără  intervenţie.
 Negii care nu dispar în timp util, uneori, cresc mari .
Multe remedii populare sunt bazate pe superstiţii şi nu au nici un fel de efect.

- Acidul salicilic - se aplică pe veruci. Unele plante contin cantități mari de acid salicilic, ceea ce explică capacitatea lor de a dizolva verucile.
Salcia albă sau plângătoare, este un producător de salicin natural, un precursor al acidului salicilic. Scoarta de salcie albă, zdrobită sub forma de pulbere şi făcuta pastă, este unul dintre remediile cele mai eficiente pentru negi . În plus, aveţi posibilitatea să utilizaţi această plantă pentru a reduce febra, durerile de cap şi inflamaţia cauzată de artrita. Magazinele vând scoarță de salcie albă sub formă de pulbere precum şi în pungi sau capsule.

Lămâie
Inmoaie mai multe felii de lamaie într-o ceaşcă de cidru de mere, timp de două săptămâni. Frecaţi cu una dintre feliile de lamaie negii, de mai multe ori pe zi, până când negul dispare.

Ulei esenţial de lămâie
O dată pe zi, aplica o picatura de ulei esential de lamaie , apoi se acopera cu un bandaj adeziv. De obicei durează aproximativ o saptamana pentru a scăpa de negil.

Usturoi
Căţei de usturoi zdrobiți se pun într-o cataplasma si se aplica o cantitate generoasa pe negi. Acoperiti cu un bandaj pentru 24 de ore. După mai multe zile, negul ar trebui să cada. În cazul în care nu are rezultat, se repetă procedura cu aplicatii de cremă vitamina E, pentru a preveni arderea pielii.

Calendula
Datorită prezenţei unor uleiuri volatile, Calendula poate elimina negii, dacă se face câte un ceai fierbinte format din doua linguri de galbenele uscate şi aplicarea acestui lichid direct pe neg.

Ulei de ricin 
- va înmuia si dezintegra un neg, prin aplicații regulate, urmate de acoperirea negului cu un bandaj.
- de asemenea benefic pentru tratarea acneei si ca un balsam pt. piele.

Păpădie
Cel mai ieftin si mai usor = cu lapte de păpădie aplicat peste neg. după aproximativ şapte zile, se permite detaşarea rapidă a negilor, fără durere sau sângerare.

Celadine
Celadine este o planta care aparţin familiei macului, care oferă o seva galben-portocalie  eficace în indepartarea negilor, precum şi pt. vindecare unor iritaţii ale pielii. Strângeţi seva direct din tulpina de celadine. În caz contrar, celadine uscată este disponibilă in magazinele cu suplimente pe baza de plante, pt. ceai. Aplica  seva de două ori pe zi, timp de aproximativ o saptamana.

0 comentarii: