miercuri, 7 martie 2012

Remedii naturiste pentru Hipertensiune arterială

Cauzele hipertensiunii arteriale:
supraponderalitatea
un stil de viata sedentar
Fumatul
Consumul excesiv de alimente care conţin sare, grăsimi, zahăr, făinoase
Expunere constantă la stres
consumul de alcool
Genetica
Vârsta
Bolile cronice

Remedii naturiste


Usturoi
- dilata vasele de sange eficient; este bun și fiert, dar beneficiul oferit de usturoi crud prevede e mult mai puternic şi mai rapid. În plus, usturoiul inhibă formarea cheagurilor de sange si acumularea de colesterol în sânge. Carne tocată cu usturoi şi  presararea unor catei de usturoi pe salate sau amestecați în legume şi paste sunt acțiuni benefice. Cu un iaurt simplu scăzut de grăsime, pudră şi o linguriţă de usturoi tocat, iată un sos bun.

Valeriană
-  mai precis, radacina de valeriana tratează insomnia, anxietatea şi bătăilr neregulate ale inimii. O substanta chimica numita acid valernic pare sa sparga structura GABA, un neurotransmitator implicat in reglarea hipertensiunii arteriale. Acesta poate determina, de asemenea o reactie benefică în ceea ce priveşte nivelul de serotonina din creier, reduce nervozitatea si anxietatea, care are un impact direct asupra tensiunii arteriale. Puteţi consuma rădăcină de valeriană ca un supliment sau ca un ceai.

Kudzu
- este o specie invaziva de viţă de vie în Asia, care înfloreşte în climate calde, uscate; vindeca totul, de la diabet la hipertensiune arterială, şi a primit recent o mare atenţie din partea cercetătorilor interesaţi în a cunoaşte proprietăţile sale.
Un articol recent din Jurnalul de Chimie a Agriculturii si Alimentatiei pentru Universitatea din Alabama afirmă că izoflavoni conţinuți în frunzele de kudzu pot reduce, într-adevăr simptomele sindromului metabolic, o boală care  cuprinde hipertensiune arteriala, glicemia mare si colesterolul ridicat.

0 comentarii: