marți, 21 februarie 2012

Remedii naturiste pentru alergii

Există  atât de multe lucruri care pot provoca alergii - animale de companie, polen, mucegai, praf şi tot felul de particule din aer. Cel puţin, alergiile se manifestă ca stranut, mancarimi, riniee, congestie, erupţii cutanate, nas infundat sau chiar dificultăţi de respiraţie.

Urzica este foarte bun pentru tratarea alergiilor sau congestiilor. Aceasta planta este un remediu vechi tradiţional, este un expectorant, ceea ce înseamnă că are capacitatea de a diminua congestia respiratorie. De asemenea, funcţionează într-un mod preventiv, contribuind la protejarea organismului impotriva infectiilor virale. Urzica poate fi luată sub forma de ceai sau ca un supliment.

Roinita este un agent antibacterian care pot preveni alergiile, calmează stomacul deranjat. Roinita este cel mai bine de luat ca ceai.

Gingko biloba creşte fluxul de sânge la nivelul creierului, precum şi către alte părţi ale corpului. Aceasta curata sinusurile. Gingko biloba are mai multe utilizări şi este cel mai bine luat sub forma de supliment.

Silur (Eyebright) întăreşte membranele, mucoasele, din ochi. De asemenea, ajută la reducerea inflamaţiei. Dacă alergia afectează urechile, ochii, sinusurile sau pasajele nazale, eyebright este o planta de luat  în considerare. Dacă aveţi -sensibilitate la estrogen, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua această plantă.

Radacina de lemn dulce poate ajuta la reducerea inflamatiilor, ceea ce înseamnă că este bună pentru alinarea problemelor respiratorii cauzate de alergii. De asemenea, creşte tensiunea arterială, aşa că dacă aveţi tensiune arterială crescută, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza această plantă. Ca şi în cazul eyebright, asiguraţi-vă dacă nu aveţi sensibilitate la estrogen. Radacina de lemn dulce poate fi, de asemenea, utilizată pentru a trata tusea, astmul bronşic, afecţiuni ale pielii, artrita, raceli si ulcere.

0 comentarii: