marți, 23 noiembrie 2010

Omega 3 luptă împotriva cancerului

Opreste dezvoltarea celor mai frecvente tipuri de cancer: mamar, pancreatic, prostata, colon, leucemii.  

In cazul studiului realizat de un grup de cercetatori americani de la Universitatea Indiana, acizii grasi Omega-3 din ton, hering, sardine si macrou au fost amestecati cu propofol, compusul rezultat injumatatind raspandirea celulelor canceroase, iar ritmul de crestere a tumorilor a fost redus cu 30%.

Uleiul de peste este folosit si pentru detoxifierea organismului. O cura de doua saptamani cu ulei de peste (sub forma de capsule) actioneaza asupra circulatiei sangvine, fluidizand-o, si impiedica depunerea colesterolului pe artere.

Surse
Acest acid gras atât de necesar corpului uman se obţine mai greu din alimentaţie. De aceea, medicii recomandă suplimentele. Dar nu s-a putut stabili cu precizie care este cantitatea zilnică necesară de Omega 3, pentru că dieta unui om variază foarte mult. În plus, şi capacitatea corpului de a absorbi acizii Omega 3 diferă de la om la om.
Specialiştii recomandă un consum de 365 de mg, iar atunci când se iau tablete ce conţin ulei de peşte să se ia în paralel şi suplimente cu vitamine. Acidul Omega 3 ajută la asimilarea mai bună a acestor suplimente.
Deşi studiile trebuie continuate, acest acid este recomandat celor care suferă de epilepsie sau alte boli de aceeaşi natură, pentru că fortifiază organismul.Concentratia cea mai mare in acizi grasi nesaturati Omega 3 o au somonul si heringul

0 comentarii: