marți, 23 noiembrie 2010

Omega 3 combate durerile

Conform altui studiu, din Statele Unite ale Americii, suplimentele nutriţionale care conţin acizi graşi Omega 3 ajută la combaterea simptomelor pentru dureri de spate şi de gât. Este antiinflamator cu efecte deosebite in inflamatii cronice cum ar fi afectiuni reumatismale. Se constata astfel ameliorari semnificative in anchilozarile si durerile articulare. Doua lingurite de ulei de peste, luate zilnic, ajuta la diminuarea numarului de calmante luate de persoanele care sufera de artrita, potrivit dailymail.co.uk. Cercetatorii au declarat ca multi dintre pacientii care au luat uleiul de peste au reusit sa reduca doza de medicamente antiinflamatoare cu mai bine de 30%.
Descoperirile au aratat ca acest tip de ulei reprezinta o metoda naturala si ieftina de a ajuta suferinzii de artrita reumatoida, una dintre cele mai raspandite forme de artrita. S-a constatat ca ibuprofenul si alte medicamente antiinflamatoare fara steroizi prescrise milioanelor de pacienti in fiecare an au efecte secundare. Folosirea pe termen lung a unor doze mari de astfel de medicamente poate dubla riscul producerii unui atac de cord sau aparitiei unor boli cardiace.
Deoarece acizii grasi nesaturati din uleiul de peste cresc sinteza prostaglandinelor ei au si efecte antiinflamatoare, fiind recomandati in tratamentul afectiunilor reumatismale. Astfel dupa cateva luni de tratament cu ulei de peste, durerile matinale se ameloioreaza cert.

0 comentarii: