Negii sunt excrescențe ale pielii care rezultă din infecţia cu papiloma virus sau HPV. În timp ce unele condiloame pot provoca tumori canceroase, cele mai multe sunt benigne şi constau în proeminenţe inestetice, pe degete, mâini, picioare.
Deoarece virusul HPV poate intra în fluxul sanguin prin mici fisuri de la nivelul pielii, negii sunt extrem de contagioși.
Salcia albă sau salcie plângătoare
Scoarta de salcie albă zdrobită sub forma de pulbere şi făcută pastă este unul dintre remediile cele mai eficiente pentru negi. În plus, aveţi posibilitatea să utilizaţi această plantă pentru a reduce febra, durerile de cap şi inflamaţiile cauzate de artrita. Magazinele vând scoarta de salcie albă sub formă de pulbere, ceai sau capsule.
Iarba-fiarelor
Aplicati seva direct pe neg, zilnic, timp de aproximativ o saptamana. Negul se va micşora treptat până când va dispărea.
Lămâie
Inmoaie mai multe felii de lamaie într-o ceaşcă cu oțet de mere. Frecaţi cu una dintre feliile de lamaie negul, mai multe ori pe zi, până când dispare.
Ulei esenţial de lămâie
O dată pe zi, aplica o picatura de ulei esential de lamaie, acopera cu un bandaj adeziv. De obicei durează aproximativ o saptamana până la vindecare.
Usturoi
Zdrobește căţei de usturoi si aplică o cantitate generoasa pe negi. Acoperiți cu un bandaj pentru 24 de ore. După mai multe zile, ar trebui ca negul să cadă. În caz contrar, se repetă procedura cu aplicatii de cremă vitamina E, pentru a preveni arderea pielii.
Gălbenele
Se face un ceai fierbinte din doua linguri de galbenele uscate şi se aplică direct pe neg.
Ulei de ricin
- va inmuia si dezintegra un neg, prin aplicatii regulate, acoperind bine negul cu un bandaj.
Păpădie
Frecarea cu lapte de păpădie face ca, după aproximativ şapte zile, să scapi de negi, fără durere sau sângerare.
sâmbătă, 17 martie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu