sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Remedii naturiste pentru Impetigo

Există multe remedii pe bază de plante pentru pecingine, care ucid ciuperca care cauzeaza iritațiile și senzaţiile de mâncărime. Pecinginea este foarte contagioasă şi trece cu uşurinţă de la o persoană la alta, chiar dacă acestea spala mainile frecvent.
Pecingine /Impetigo este cauzata de ciuperca Tinea corporis, care este răspândită într-un climat cald, umed, și unul din trei oameni vor avea pecingine, cel puţin o dată în viaţă. Remediile naturiste constau în aplicarea topică de creme, unguente care pot conţine extract de lemn de nuc, ulei de arbore de ceai , Arco Pau d " şi oregano, ulei de brusture, curcuma şi casia.
Zone afectate
Impetigo se pot dezvolta pe orice suprafata pielii, dar pare să prefere unghiile, zonele umede cum ar fi între degetele de la picioare-, zonele inghinale şi zonele acoperite de lenjerie.
Imbracamintea va fi spalată regulat cu detergent de rufe, apoi clătite cu o soluţie de oţet alb , care modifică pH-ul ce duce la uciderea ciupercii. Clatirea zonele afectate cu oţet poate fi, de asemenea, benefică, oţetul este un agent de curăţare antifungic și pentru lucruri care nu sunt uşor de spălat, inclusiv electronice, mobilier şi unele jucării.
Remedii naturiste
O pastă simple din plante sol şi apă sau ulei de migdale, de ricin, de măsline, floarea-soarelui şi de nuc, se aplică direct pe zona afectata..
Infuziile se poate face prin introducerea una sau doua lingurite de planta uscata intr-o ceasca si adaugarea de apă fierbinte şi se lasă amestecul zece - cincisprezece minute. După ce sa răcit, zona afectată este îmbibată cu ceaiul ce poate fi păstrat la frigider până la 48 de ore.
Exista multe plante si fructe care pot fi utilizate, inclusiv bucăţi subţiri de papaya necoapte, cu care poate fi frecată zona afectată de două ori pe zi.
Goldenseal, busuioc, Butea monosperma, frunzele de dafin pot fi, de asemenea, utilizate sub formă de pastă sau la  spălare. La ierburile fin măcinate și uscate poate fi adăugată ceară de albine şi un ulei natural pentru a crea o crema.
Dietă
Modificarea dietei poate ajuta. Evitarea alimentelor junk, procesate, a dulciurilor.

0 comentarii: