Redau materialul primit pe email:
”Se ia un pui de gaina mare, cu pene negre si dupa ce se taie, se curata si se arunca maruntaiele, capul cu gatul si labele, se face o crestatura in interiorul pasarii (de-a lungul sternului, de la iades pana jos), crestatura in care se introduce continutul a 22 capsule Ginseng. Puiul se pune intr-un vas fara apa deoarece medicamentul trebuie sa fiarba numai in sucul pasarii, care, la randul lui, se pune intr-o oala cu apa, deci se fierbe in aburi. Se lasa pe foc aproximativ 4 ore. (Sa se probeze carnea daca este fiarta.) Se scoate apoi pasarea si se imparte in 3 portii. Pentru fiecare zi o portie. In saptamana urmatoare, se repeta procedeul. Aceasta este prima parte a retetei.
Pe la 39°C, se scoate borcanul din apa si se amesteca mierea mai mult timp, pentru ca temperatura se ridica in 2-3 minute. Daca depaseste 40°C, se infasoara cu un servet rece si ud, ca sa ajunga la aceasta temperatura. In caz ca n-a ajuns, se mai pune la incalzit pe bain-marie, apoi se adauga continutul altor 22 de capsule de Ginseng. Continutul capsulelor este un fel de nisip maroniu. Se infasoara apoi borcanul cu o hartie de ziar (borcanul trebuie sa fie legat cu celofan) si se lasa la macerat timp 45 de zile.
Tratamentul consta in administrarea zilnica a unei lingurite de miere (dupa ce mai inainte se amesteca) de trei ori pe zi, cu o ora inainte de cele trei mese principale. Acest tratament se ia tot restul vietii, pentru ca Ginsengul inchide si strange celulele canceroase si nu le mai da voie sa se inmulteasca. Oricat de bine s-ar simti bolnavul, nu are voie sa intrerupa tratamentul. Este interzisa consumarea ridichilor, la fel ca si contactul sexual, timp de 30 de zile.” Este o rețetă coreană.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu